Alles wat we hebben vergeten, roept om hulp in onze dromen.

Elias Canetti

Body Drum Release

Body Drum Release is een behandeling waarbij er in herhalend patroon op je lichaam wordt “getrommeld”. Door trommeling telkens links en rechts (bilateraal) op de schouders, geraak je diep ontspannen en worden de beide hersenhelften tegelijk gestimuleerd. Hierdoor ontstaat een verruimd bewustzijn en kom je beter in contact met je gevoel.

Deze methodiek werd ontwikkeld door Peter Krijger en is geïnspireerd door heel wat verschillende therapieën, zoals onder andere psychotherapie, cognitieve gedragstherapie, NLP, Hypnotherapie, Kinesiologie… Het woord release betekent loslaten, bevrijden, vrijlaten en vrijgeven. Dat is precies wat er gebeurt tijdens Body Drum Release.

Het effect van Body Drum Release is te vergelijken met de bilaterale activiteit van de REMslaap tijdens het dromen. Op dat moment bewegen de ogen heel snel heen en weer door de stimulatie van beide hersenhelften.

Zoals je weet zijn dromen nodig om de spanningen en belevenissen van overdag te verwerken en een plekje te geven in de hersenen. Als we niet genoeg slapen en dus te weinig dromen, worden we gespannen.

Body Drum Release bootst deze fase na: door de behandeling wordt het verwerken van belevenissen en ervaringen gestimuleerd. Dit kunnen dagdagelijkse dingen zijn, maar ook emoties, problemen en zorgen.

Ook voor wie last heeft van stress is dit een toegankelijke methode.De positieve effecten zijn meestal al merkbaar na de eerste sessie.

Dit versterkt zich nog in de dagen en zelfs weken die volgen na de behandeling.Met een BodyDrumRelease worden negatieve gedachten en emoties omgezet naar positieve en waardevolle gevoelens, je “zakt” als het ware meer in je lichaam, je geest en lichaam worden beter met elkaar verbonden, waardoor je je krachtiger gaat voelen en meer zelfvertrouwen krijgt. Je komt beter in contact met je gevoel, je intuïtie en creativiteit worden geprikkeld.

Algemene info omtrent behandeling Prijzen