The honor is in the seeking, not in what you got right

Kryon

Artikels

Hieronder vind je op elk tabblad een artikel met nuttige informatie

Over de wet van aantrekking

De Wet van Aantrekking is één van de meest bekende Universele Wetten. Als jij ook de uitspraken “soort zoekt soort”, “je oogst wat je zaait” of “we zijn wat we denken” kunt onderschrijven, dan liggen voor jou alvast de fundamenten klaar om de Wet van Aantrekking in je voordeel te laten werken.

Van sommigen zou je denken dat ze voor het geluk geboren zijn. Maar misschien zijn ze gewoon bedreven in het laten manifesteren van gedachten, meestal zelfs onbewust.

De theorie achter de Wet van Aantrekking is dat we onze eigen realiteit creëren. We trekken aan wat we willen. Of juister gezegd: waar we ons op focussen.

magnetic field lines

In ons leven trekken we aan waar we het meest mee bezig zijn, of dat nu gaat om geld, relaties, werk of een hoger doel. Probleem is dat we daar meestal op een negatieve manier over denken, in de zin van: te weinig geld hebben, geen goede relatie hebben, geen voldoening vinden in je job… Als we ons focussen op het negatieve, dan zal het enige wat we ervaren het “gebrek aan…” zijn, omdat het precies dat is waar onze aandacht naar uitgaat. Onze ware verlangens worden op die manier ronduit geblokkeerd.

De wet van Aantrekking brengt je altijd dat waar je het meest aan denkt, waar je veel mee bezig bent: door continu je focus te houden op een bepaald gegeven “energetiseer/magnetiseer” je het, door eraan te denken, gevoelens over te hebben, beelden over te vormen en er zeker van te zijn dat dit is wat jou zal overkomen.

Wat belangrijk is, is dat je beseft dat je gedachten ook die dingen aantrekken die je net niét wilt. Waar jij net zo bang voor bent of obsessief mee bezig bent, komt ook uit. Omdat je het teveel energetiseert met je gedachten.

Wees je dus bewust van je gedachten! Ban het negatieve, focus op het positieve. Het doet er niet toe of je weelde zoekt, een goede relatie, spiritueel inzicht, goede gezondheid, een groot huis, een goede kettingzaag of een snelkookpan: als jij je aandacht bewust focust op iets wat je heel erg verlangt dat gebeurt in je leven, dan zal dat ook gebeuren.

Weet dat alles mogelijk is. The sky is the limit. Gebruik je verbeelding en visualiseer. Beelden zijn belangrijk. Je geest werkt met beelden en symbolen.

Wees dankbaar om wat komen gaat. Dankbaarheid speelt een rol omdat het je een goed gevoel heeft. Een goed gevoel gaat gepaard met positieve gedachten over wat je bezit. Positieve gedachten brengen meer van hetzelfde. Deze Wet antwoordt steeds op dat waarop je je gedachten focust en de emotie waarmee het gepaard gaat.

Maak plaats in je leven. Als je iets heel erg wilt gemanifesteerd zien, moet je eerst de ruimte ervoor creëren: ontdoe je letterlijk en figuurlijk van rommel, verwarring en negativiteit. Deblokkeer jezelf.

Schep de opportuniteit voor dat waarnaar je hevig verlangt, en de Wet van Aantrekking gaat aan het werk:

  • Probeer diep en rustig ademen, meditatie of stille reflectie om elke twijfel of ongeloof de kop in te drukken. Focus kalm en intensief op wat je wilt dat zich manifesteert,
  • Je intentie om iets te manifesteren moet blijvend aanwezig zijn. Laat geen twijfel of zwakheden toe.
  • Weet dat waarnaar je verlangt op komst is. Visualiseer overvloedig.
  • Blijf verwachtingsvol, klaar om te ontvangen. Weet dat je het verdient.
  • Visualiseer dat je al hebt wat je verlangt. Voel de emotie die ermee gepaard gaat. Vermijd ten allen tijde om jezelf vragen te stellen hoe het werkt, daar dit in se ongeloof inhoudt in de kracht van de Wet en het meteen een groot deel van zijn energetiserend vermogen verliest.
  • Voel en toon dankbaarheid voor dat wat je al hebt, dat wat je op punt staat te krijgen en voor de kracht die deze manifestatie mogelijk maakt.
  • Herhaal… dagelijks meermaals. En laat dan los. Heb vertrouwen en laat los...

Veel succes. Wie zijn of haar ervaringen hierover wil delen, is welkom via de contactpagina of op de Facebookpagina.

Bevroren pijn

Als kind gestraft worden voor de kleinste dingen, het gevoel krijgen niet goed genoeg te zijn, steeds beter moeten presteren, nooit een bemoedigend woord krijgen, je zekerheden verliezen. De voorbeelden zijn legio. Je hebt er ongetwijfeld ook jouw ervaringen aan toe te voegen.

Als iets je steeds opnieuw pijn doet, zul je zoeken naar een manier om je dit niet meer te laten raken. Zelfbehoud. Je wilt die pijn niet telkens voelen. Dus snijd je ze af en parkeer je dat pakketje in je onderbewuste. Je “bevriest” het in je. De energiekraan wordt toegedraaid.

Wie vaak afgestraft wordt voor dingen die vanuit het diepste binnenste zelf komen, gaat steeds opnieuw de pijn bevriezen en afvoeren naar het onderbewuste. Op de duur heb je zo wel heel veel bevroren pakketjes. En veel energie die geblokkeerd wordt. Tegen de tijd dat je volwassen bent, is het dermate een gewoonte geworden dat je onbewust elke pijnlijke ervaring meteen binnenin parkeert. Met elk pakketje dat erbij komt, sluit je jezelf verder af van de vrije energiestroom.

bevroren pijn

Op latere leeftijd wreekt zich dat niet alleen op emotioneel vlak maar ook op lichamelijk vlak. Wie lichamelijke klachten heeft moet zich de vraag durven stellen of de oorzaak hierin kan liggen. Het behandelen van de symptomen kan misschien tijdelijk een oplossing bieden, maar uiteindelijk zal dit zich uiten in een volgend lichamelijk probleem. Zolang de oorzaak niet wordt aangepakt blijf je in een vicieuze cirkel zitten.

Met behulp van healing kunnen blokkades worden weggewerkt. Door te beginnen met het opheffen van kleine blokkades komt er al meteen energie weer vrij. Met deze vrijgekomen energie wordt er dan gewerkt om de grotere blokkades aan te pakken.

Zie het als het sneeuwbaleffect, in de positieve zin.

RSI: pijnlijke overbelasting

Bekijk in dit filmpje wat RSI is en wat je je kunt doen om het te voorkomen. Wie reeds in meerdere of mindere mate last heeft van dit syndroom, overweegt best een meridianenbehandeling.

Go with the flow

Elk mens heeft een specifiek eigen patroon van verandering en ontwikkeling. Je wordt geboren en op je levenspad gedropt, zonder wegwijzers. Je kunt meestal de weg een eind afleggen aan de hand van mama en papa, maar vroeg of laat sta je er alleen voor. Op een pad vol bulten, hindernissen en tweesprongen. En geen wegwijzers.

Go with the flow

Een nieuwe weg kiezen, veranderen…het maakt je angstig. Je werkt tegen. Je wilt wel maar je durft niet. Het irriteert en frustreert je. En je gaat niet mee met de natuurlijke stroming in je leven. Je probeert iets door te drukken of tegen te houden.

Maar bang zijn om verder te gaan, verandering tegenwerken…kortom weigeren om mee te gaan met de stroom, creëert chaos in je leven. Op het moment van de tweesprong moét je kiezen en je les leren. Wat kies je dan ? De les leren op de weg die je wilt kiezen of op de weg die je opgedrongen wordt door argumenten waar je maar half kunt achterstaan en waarvan je in je achterhoofd weet dat ze er uiteindelijk niet toe doen?

Als je leert te accepteren dat er grenzen zijn aan je vermogen om zaken te beheersen, dan heb je de sleutel in handen om frustratie te laten verdwijnen.

We worden voortdurend op de proef gesteld. Als je een frustrerende ervaring kunt zien als iets waar je bewust wilt mee omgaan, dan kun je het transformeren van een hindernis naar een mogelijkheid om te groeien.

Beslis, maak je keuze op je buikgevoel en ga ervoor.
Go with the flow.

Slapeloosheid

Slapeloosheid kan vele oorzaken hebben, maar vaak voorkomende boosdoeners zijn verkeerde eetgewoontes en stress.

Slapeloos

Zware maaltijden vlak voor het slapengaan laten de maag uitzetten waardoor deze op het middenrif gaat drukken. Het bemoeilijkt het ademen en bezorgt je een ongemakkelijk gevoel. Ook te lichte maaltijden zijn niet goed: je houdt er een hongergevoel aan over en een verlaagde suikerspiegel. Ze staan garant voor een onrustige nacht. Vermijd zoveel mogelijk geraffineerde suikers, vet-, kleur- en chemische stoffen. Zelfs indien ze in kleine mate worden ingenomen oefenen ze bij vele mensen een belangrijke negatieve invloed uit.

Ook stress is een belangrijke factor die je slaappatroon stevig kan ondermijnen. Stress heeft vele oorzaken. Indien hieraan niet wordt gewerkt, zullen bepaalde hormonen en stoffen in het lichaam niet meer worden afgebroken en zich gaan opstapelen. Het leidt bijna steeds tot slapeloosheid.

Slapeloosheid als gevolg van hogervermelde problemen, kan doorgaans succesvol behandeld worden met bio-energetische therapie.

Hoe vermijd je negativiteit?

We maken het allemaal wel eens mee. Negatief doen over alles en nog wat en nergens meer het goede in zien. Als dat maar even duurt is daar niets mis mee. Maar wie gemakkelijk in dit negatieve blijft hangen, leest dit stukje beter verder.

Negativiteit

Voorbeeldje: na een paar maanden hard zwoegen, lukt het je om een zware taak op het werk rond te krijgen. Alle collega's zijn vol lof, maar jij laat voortdurend aan iedereen die het wil horen je frustratie blijken over één klein puntje dat je over het hoofd zag. Ongewild haal je dit puntje helemaal uit proportie en presteer je het zelfs om de anderen aan je capaciteiten te laten twijfelen! Extreem? Misschien voor sommigen. Voor anderen is het pure realiteit. En het hoeft lang niet altijd zo extreem te zijn om schade te berokkenen.

Op zich zijn negatieve gedachten niet schadelijk. Alleen de aandacht die je eraan besteedt kan het gevaarlijk maken aandacht is voedsel. Wat gevoed wordt, groeit... De volgende logische stap is dat je niet meer in staat blijkt nog te relativeren. Negatief denken wordt een gewoonte en haalt je naar beneden. Het gaat je geest én je lichaam beïnvloeden. Het tast je vertrouwen en je zelfvertrouwen aan.

Hoe kun je zo'n houding ombuigen?

Allereerst: wéten dat je negatief bezig bent. Dat je de dingen ook anders kunt bekijken. Diep ademhalen. Ga beseffen dat alles wat negatief is ook sowieso een positieve kant heeft. Concentreer je en ga daarop focussen. Als je niet meteen de positieve pool vindt, ga er dan naar op zoek. Indien nodig, neem dan - zelfs fysiek - een stap terug om weer overzicht te krijgen. Verplicht jezelf om het positieve te vinden. Er is altijd een positieve kant. Negeer het negatieve en vergeet het. Je krijgt dan opnieuw de juiste richting aangewezen.

Wie in een negatieve spiraal zit en echt geen positieve noot vindt: laat me iets weten en we vinden die samen.

Onbestemde angsten

Herinner je je nog de eerste schooldag, sollicitatie, spreekbeurt...? Je hart ging sneller kloppen, het koude zweet brak je uit, je keel kneep dicht.

Dreigend gevaar, nood, ongekende situaties, het geeft je binnenin een beklemmend gevoel. Het is een oerreactie van het lichaam. Eens de dreiging wegvalt, verdwijnt ook de angst.

Heel wat mensen blijven met dat beklemmende nare gevoel van angst rondlopen, ook als de dreiging er niet meer is of er niet eens geweest. Faalangst. Fobieën. Hyperventilatie. Onbestemde angst...

Een angststoornis kan ontstaan door zware omstandigheden in je leven, zoals lichamelijke of emotionele verwaarlozing in je kindertijd, mishandeling, incest... Wie hiermee geconfronteerd wordt, zoekt best begeleiding en therapie.

Onbestemde angst kan ontstaan door te veel de controle te willen houden. Wie hiertoe geneigd is, zou ook liefst het leven zelf onder controle houden.

Je wordt als kind heel veel regeltjes opgelegd, je groeit op en creëert er voor jezelf nog enkele bij. Dan maak je er nog enkele extra om het huishouden vlotter te laten lopen. En op de duur denk je dat voor alles regeltjes gelden. Door jezelf steeds meer regels, normen en waarden op te leggen, wordt de kans groter dat deze geschonden worden. Telkens voorbij je eigen opgelegde grenzen gaan, creëert en stimuleert je angst binnenin.

Niet alles is onder controle te houden. Je levensloop in geen geval. Je kunt naar beste vermogen leven en zorg dragen voor jezelf, maar daar houdt het ook bij op. Wie keer op keer probeert om dit toch naar eigen hand te zetten, wie een verwachtingspatroon van zijn leven maakt, loopt risico te eindigen met een niet meer te stoppen gevoel van onbestemde angst.

Het kan leiden tot stress, lichamelijke klachten, fobieën, hyperventilatie.... Of je verdringt je angst en vertoont uiteindelijk ziektebeelden die nog moeilijk tot die angst te herleiden zijn.

Je voelt je rusteloos, kunt je moeilijk concentreren, je bent snel moe, hebt last van slaapproblemen. Ook hartkloppingen, transpireren, ademnood, misselijkheid en duizeligheid komen voor.

Wat kun je eraan doen?

Een eerste belangrijke stap is proberen angst om te zetten naar vertrouwen. Als je angstig bent voor dingen waar je toch niets kunt aan veranderen, kun je net zo goed erop vertrouwen dat het niet zo’n vaart zal lopen en het allemaal wel goed komt.

Angst is negativiteit. Hoe je negativiteit kunt vermijden vind je in het vorige artikel op deze pagina. En verder:

  • Accepteer verandering. Wees flexibel, pas je aan.
  • Oefen om geduld te hebben. Boos zijn wanneer het niet gaat zoals gepland helpt je geen stap vooruit. Het vergt alleen maar energie.
  • Ontwikkel manieren om je geest rust te gunnen. Body & Ki kan je bijstaan in het proces om deze angsten te overwinnen.