Hoe hoger je vliegt, hoe kleiner je lijkt voor zij die niet kunnen vliegen.

F. Nietzsche

Vaak gestelde vragen

Hieronder vind je een aantal veelgestelde vragen. Indien deze informatie niet volstaat, kan je me per email bereiken of je kan het contactformulier gebruiken.

Gezondheid is gebaseerd op de manier waarmee je met je eigen lichaam omgaat. Het gaat om je eigen beleving. Een bio-energetische behandeling richt zich op zelfgenezing. Voor je gezondheid mag je niet afhankelijk zijn en blijven van een ander. Zo voorkom je geen ziekte.

In zelfgenezing gaat de baat altijd vooraf aan de kosten, dus zelfs als je je optimaal voelt, is een behandeling nog altijd een goede keuze. De behandeling resulteert in een rustig en ontspannen gevoel. Maar ondertussen is in je lichaam aan Ki de goede weg getoond, en wordt ziekte op afstand gehouden. Reiki is in dit geval de aangewezen behandeling.

Als je chakra's, langs waar de energie je lichaam binnenkomt, te traag werken of net te snel, dan uit zich dat in lichamelijke kwaaltjes waar je in het begin niet eens wakker van ligt. Dan komt het gevoel van slecht in je vel zitten daarover heen en beland je uiteindelijk in een situatie die gaat flirten met een regelrechte depressie. Je wordt lichamelijk en geestelijk belaagd. Chakra Healing en Healing op maat kunnen hier een uitkomst bieden.

Het kan ook misgaan binnenin je lichaam. Eens de Ki is opgenomen, moet die ook nog ter plaatse worden gebracht. Daarvoor dienen de meridianen. Het zijn de energiebanen in ons lichaam. Ook hier treden vaak blokkades op, die zich meestal uiten in specifieke pijn op bepaalde plaatsen. Een meridianenbehandeling richt zich op het deblokkeren en stimuleren van deze energiebanen. Dit gebeurt met de Joya®-massageroller.

Bij Body & Ki kun je verder ook terecht voor Individuele begeleiding (met Encaustic Art®) en Reconnective Healing® van Dr Eric Pearl.

Behand2NP

Aan een eerste behandeling gaat een kort verkennend gesprek vooraf. Daarna trek je je schoenen uit en mag je rustig op de behandeltafel gaan liggen. Je hoeft voor geen enkele behandeling je kleren uit te trekken.

Door middel van aanraking, geluid en beweging wordt contact gemaakt met spanningen in het lichaam. Deze zitten vaak vast op specifieke plaatsen en verstoren zo de vrije energiestroom. Spanningen leiden niet alleen tot lichamelijke klachten (pijn in de onderrug, schouders, nek, darmen, maagstreek,...), maar ook tot psychische problemen, emotionele stress, stemmingswisselingen, verlies van vitaliteit, werklust en zelfvertrouwen.

Afhankelijk van welke behandeling je kiest, duurt een sessie 45 à 65 minuten. De duur van elke behandeling vind je terug bij de prijzen.

NPpraktijk1

Een behandeling is aangewezen:

 • Bij stress, burn-out, vermoeidheid, angsten
 • Voor wie zich onzeker voelt
 • Bij eenzaamheid, moedeloosheid, opgehoopt verdriet
 • Innerlijke spanningen
 • Piekeren, je gedachten niet kunnen stopzetten
 • Hoofdpijn, maag- en darmklachten, blaasproblemen
 • Vermoeide of pijnlijke benen en knieën
 • Bij rug-, schouder- en nekklachten
 • Onbestemde klachten en ongemakken allerhande
 • Vermoeidheid en ongemakken als gevolg van chemotherapie,...
 • Als cadeau aan je lichaam en geest
Behand3NP

Door zeer uiteenlopende omstandigheden (opvoeding, cultuur, religie, persoonlijke ervaringen en tegenslagen, en zelfs meegegeven van bij de geboorte...) worden in je onderbewustzijn ervaringen opgeslagen die na verloop van tijd de doorstroming van Ki in je lichaam gaan beïnvloeden, tegenwerken of zelfs proberen stop zetten. Dit leidt uiteindelijk tot ziekte, wat niets anders is dan het signaal van je lichaam dat de Ki binnenin haar functie niet naar behoren kan uitoefenen.

Het lichaam probeert steeds in alle omstandigheden haar balans te behouden of terug te vinden. Indien er niet tijdig naar de uitgestuurde signalen wordt geluisterd, heeft het vaak nadien een extra stimulans nodig om dit opnieuw te gaan doen. Op dat ogenblik doen de bio-energetische behandelingen hun werk: ze geven het lichaam de extra zet om opnieuw tot actie over te gaan.

Elke behandeling dient hetzelfde doel. Welke behandeling voor jou het beste is wordt duidelijk tijdens het intakegesprek en de eerste paar minuten van de behandeling. Je hoeft dus nooit vooraf een keuze te maken als je dat niet wilt. Je krijgt de behandeling die op dat moment het beste aan je noden voldoet.

massage8
Er wordt niet met suggestie gewerkt dus hoef je er niet in te geloven. Wees open en ontvankelijk en ondervind tot wat je lichaam en geest in staat zijn onder stimulans van bio-energetisch lichaamswerk.

Prijzen vind je onder het tabblad "Algemeen" onder "Algemene info en prijzen". Of je kunt hier klikken.

Alternatieve healing beoogt algemene gezondheid, een brede basis.

Het is in grote tegenstelling tot de algemeen gekende klassieke gezondheidszorg, die steeds vaker nog enkel het symptoom – binnen de 7 minuten vastgesteld – zeer krap benadert en op basis daarvan medicatie voorschrijft of desgevallend een operatie.

De klassieke benadering heeft moeite met het alternatieve systeem van healing, onder andere net omdát het meestal tijdrovend en dus financieel weinig lonend is.

Elk mens staat in zijn leven bloot aan andere omgevingsfactoren, keuzes en ervaringen. Het maakt elk van ons uniek. Dit betekent dat één type behandeling niet met evenveel succes op gelijk wie kan toegepast worden. Elke diagnose is een puzzel om tot de juiste behandeling te komen. Alternatieve healing werkt enkel specifiek gericht: de toegepaste behandeling moet die zijn welke voor die persoon op dat moment zal werken, met als doel het lichaam in balans te brengen en het zelfhelend vermogen opnieuw op te krikken.

Soms zal een speciaal dieet of een bepaald supplement iemand van zijn probleem helpen. Aan anderen moeten bepaalde relaxatietechnieken aangeleerd worden. Nog anderen moeten een combinatie van behandelingen krijgen om een staat van welzijn te bereiken.

Bij Body & Ki kun je alvast terecht voor een groot aantal klachten.Er wordt tijd voor je gemaakt en je leert tijd maken voor jezelf, in lichaam en geest.

Healing is steeds een juiste stap in de beloftevolle goede richting.

Behand4NP