Healing gaat ook over loslaten, niet van jezelf maar van het besef dat je een ander niet kunt besturen.

Reiki

Wanneer kan Reiki helpen?

Bij alle acute klachten: ontstekingen, griep, verkoudheid, spijsverteringsstoornissen, gal- of nierstenen, darmproblemen allerhande (ook prikkelbare darmsyndroom). Pijn wordt snel verlicht; de genezing wordt bespoedigd.

Reiki is ten zeerste aanbevolen voor kankerpati├źnten als ondersteuning tijdens chemotherapie: het verhelpt voor een groot stuk de vermoeidheid en de uiterst vervelende en pijnlijke bijwerkingen die chemo met zich meebrengt.

Reiki maakt je rustig en helpt je de dingen weer in het juiste perspectief zien.

Ook kinderen hebben veel baat bij Reiki: ze staan nog dichter bij hun bron dan volwassenen, wat betekent dat hun lichaam heel snel reageert op een Reikibehandeling. Ze zoeken ook niet om alles te willen verklaren volgens de wetten van de logica, en zijn daardoor ook meteen een stuk ontvankelijker voor de positieve effecten van Reiki. Onrustige kinderen die moeilijk slapen, kinderen met ADHD...Reiki brengt hen terug bij zichzelf en laat hen ontspannen.

Wat is Reiki?

Reiki is een zeer oude vorm van healing waarbij met de handen energie wordt doorgegeven. Het lichaam, in oorsprong steeds zelfgenezend, neemt deze energie in zich op en brengt deze naar de plaatsen waar het de energie het hardst nodig heeft. Lichaam en geest krijgen op deze manier weer voeding om zichzelf in balans te brengen.

Hierdoor kunnen de kwalen, ontstaan door disharmonie, verminderen of zelfs verdwijnen. Het fysieke lichaam gaat zich beter voelen, en dus gaat ook het emotionele lichaam hierin mee. En andersom werkt het net zo: als het emotionele lichaam zich beter voelt, gaat ook het fysieke lichaam zich beter voelen. Je raakt meteen in een opwaartse spiraal. Je ondergaat een positieve verandering, zowel binnenin jezelf als in alles wat je doet. En dat straalt dan weer uit naar je hele omgeving.

Reiki (of universele levensenergie) is een oeroude kracht die ons allen gegeven is. Het valt nauwelijks te omschrijven laat staan verklaren. Pogingen om Reiki op wetenschappelijke manier te verklaren blijven niet meer dan dat. Het is een onzichtbare energievorm zoals ook grote delen van het lichtspectrum dat zijn, of zoals geluid boven en onder een bepaalde trillingsfrequentie.

Wat wel te observeren is, ook wetenschappelijk,zijn de effecten van Reiki. Reiki ontspant lichaam en geest en zet het hele lichamelijke energiesysteem aan om opnieuw tot actie over te gaan en het zelfhelend vermogen in werking te zetten. Er is altijd een bepaalde verbetering die vaak leidt tot een grotere bewustwording en verandering van inzichten, gewoontes en levensstijl.

Algemene info omtrent behandeling Prijzen